February 9, 2013

Tips Elak Bosan

Bangun pagi celik mata, terus muncul perkataan bosan. Mylove dah pergi kerja, nak deliver kereta customer katanya. Anak-anak pula dah bergolek dalam swimming pool.

Tinggal me sendirian terkebil-kebil. Dah habis semua channel tv ditukar. Tiada yang menarik. Akhirnya me godek game dalam phone.

Kebetulan semalam download game baru Angela Cat. Nak guna macam mana game tu tak reti lagi. So tekan aje sana sini. At last tertekan satu button di mana si Angela Cat memberikan satu nasihat yang terkena batang hidung me.

" Try something new today. Even if you fail, it's better than dying out of boredom."

Itu lah yang diberikan oleh Angela Cat sambil capturing my pic in surprise. Tapi, bila me renungkan kata-kata si kucing manja tu ada betulnya. Setiap hari buat benda sama aje. Pastilah bosan. Bila kita bosan pasti emosi itu mempengaruhi riak wajah dan tingkah laku kita.

Apa agaknya benda baru yang boleh me cuba ya? Nanti me fikirkan. Anyway bagus juga ada Angela Cat ni. Boleh bercakap dan memberi mutiara kata.

1 comment:

sutera ungu said...

BW dan singgah sini...
salam perkenalan drpd : suteraungu87.blogspot.com