March 5, 2013

Tebuslah Rebet RM200 Telefon Pintar



Dah dapatkan ke rebet RM200 pakej komunikasi belia untuk handphone idaman? Or at least handphone yang berkemampuan untuk dibeli. Okay, me dah tebus rebet RM200 untuk beli iphone 5, yaww!

Sebab apa me pilih untuk guna rebet tu beli handphone yang agak mahal untuk poket me adalah...... kerana geram. Ya, sebab geram terus pergi beli telefon itu. Bukan geram tengok iphone 5 yang mengancam tapi geram dengan si buah hati yang telah mengacau jiwa me, hehehe. Anyway, me redha jer laaa, alhamdulillah. Dapat juga me merasa handphone baru yang canggih, cantek dan hot ni kan....hihihi....

Bagi anda yang berumur 30 tahun dan ke bawah yang belum memohon rebet telefon pintar sebanyak RM200 itu, silalah pohon laju-laju okay. Dengan diskaun RM200 tu bolehlah jimat dan gunakan untuk bayar bil bulanan selama dua bulan kan...kan... 

Macam mana cara nak tebus rebet RM200 untuk telefon idaman itu? Senang aja....
  1. Isi borang permohonan di laman web skmm.gov.my
  2. Then print slip penebusan yang dihantarl ke email kita.
  3. Bawa slip tersebut ke mana-mana telco centre pilihan anda. Hari tu me redeem hanya centre sahaja yang accept.
  4. Pilih telefon yang telco company tawarkan.
  5. Bayar dan bawa pulan telefon anda! ^_^
Senang aja kan? Tapi usaha me nak dapatkan iphone5 tu taklah sesenang ini. Sebab setiap kali pergi Digi centre, telefon habis! Nak continue ambil pakej digi tapi dah 4x weekend pergi stok iphone asyik habis sahaja. akhirnya beli dengan cawangan celcom berdekatan rumah. Tanpa pakej, sedikit rugi berasa. Tapi hati gumbira dapat memegang iphone5 idaman ku ini, huuuuu :)

2 comments:

PuanGojes said...

wa, taniah ;)
tak pe lambat, asalkan selamat. hehe

Ratu Hatiku said...

xblh nak apply akk dah terlebih umur :D