April 4, 2010

If It Is To Be, It Is Up To Me

Seseorang bercerita tentang permulaan langkah membina kejayaannya "if it is to be it is up to me". Perkataan keramat inilah yang telah membangkit dan menyedarkan beliau agar bangun berusaha untuk mencapai kejayaan dalam kerjaya. And even after he already successful in his career and decided to resign and start his own business, it actually like opening a new chapter in his life journey.

Dan sekali lagi dia seperti merangkak semula untuk mencipta kejayaan dalam fasa hidupnya yang baru. And this time, perkataan keramat yang mendorong beliau berjaya di dalam perniagaan adalah dari seorang insan istimewa yang secara logiknya mempunyai keupayaan fizikal yang lebih rendah dari manusia sempurna. "tangan yang mampu menolong kita hanyalah tangan kita sendiri" ketika insan itu memberitahu yang dia tidak mahu ditolong leh orang yang simpati terhadap kekurangannya.

And i always wondering, when i'm going to be sucesful as this people. Dan jika orang sebegini berjaya dengan perkataan keramat sebegitu dan membina kepercayaan terhadap diri.. mengapa tidak aku.... and perkataan keramat untuk ku hari ini adalah "it start with u..."

No comments: