December 19, 2012

Aku Rasa Boss Telah Buat Sexual Harrasment

Aku rasa Boss telah buat sexual harrasment dekat aku, babe! Hisshh, seram sejuk geli geleman aku dibuatnya.Tapi, takut aku jer yang tersangka dia sengajakan buat camtu kat aku. Masalahnya aku tak boleh terima bila dia kata dia tersentuh betis aku waktu dia driving. Macam tak logik aje. Pulak tu kekadang bila dia datang dekat meja aku, dia berdiri dekat gila kowt sampai aku rasa tak selesa! Kekadang suka sound staf-staf pompuan semua to  treat dia baik dan ikut aje apa yang disuruh untuk memudahkan kerja. Ajak makan sama laa, pergi meeting sekali laa. Jadinya kita semua ni status Mak Dara dah babe, rasa takut gak. Ko rasa macam mana, babe?


picture tkaen from hercampus.com

Itulah rintihan teman Me kepada Me bersama kengkawan lama tadi. Kebetulan ada meeting so dapatlah kitorang gathering sama-sama.Bila dengar luahan rasa teman tu terhadap boss dia, Me memang rasa terkejut sangat. Sebab boss tu nampak baik dan berhemah orangnya. Malah dah naik haji pulak tu. Bila cakap bab solat dan agama dia nombor satu. Hmmm, macam-macam ragam.

Rupa2nya bukan teman yang seorang tu aje pernah rasa terganggu. Ada juga teman2 yang lain turut menerima gangguan tersebut. Kes berat ni sebab semua orang tak sampai hati lagi nak bagi klasifikasi perbuatan beliau sebagai sexual harassment At the momment apa yang Me dan teman2 boleh jadikan panduan untuk diri kami semua: kami cuba untuk berhati-hati jika naik kereta ke sesuatulokasi bersama beliau, jangan join any social aktiviti dengan beliau (contoh dinner after owkr or karaoke) and jangan bersendirian di opis. Huuu gerunnnya, harap2 jangan jadi bos Me sudah! Tak rela Me, taw!

picture taken from cartoonstock.com


2 comments:

cik laili said...

berhati2 bila berdepan dengan orang walaupun boss sendiri. moga dijauhkan daripada perkara yang tidak diingini..

PuanGojes said...

wa, kes teruk juga ni.
berhati-hati je la pesan kat kawan huda ya :)